Pošto kažeš da si potpuni amater, pretpostavljam da nemaš preterano visoke zahteve kad je tehnika u pitanju. Ali, vidim da si došao do problema koji, u jednom trenutku, počne da muči svakoga ko se bavi fotografijom. "Imam aparat, ali..."
Ja sam, kao prvi DSLR, kupio Canon 400D sa kit objektivom. Onda sam ulagao u objektive, došao do nekih koji zadovoljavaju moje potrebe, da bih, na kraju, prodao 400d i kupio 40D. Sada je opet došao red na objektive. "Dala baba dinar da uđe u kolo, dala bi pet da izađe..."
Canon 350D je prilično star model i svi koje si nabrojao su dosta kvalitetniji. Po meni, najisplativije je da uzmeš Nikon D5000. Ipak, veći problem je odabir objektiva. Ako ti je dovoljan neki od kit objektiva moj predlog je Nikkor AF-S 18-105mm f/3.5-5.6 G ED DX VR. Ako si malo ambiciozniji postoje odlični Tokina, Tamron i Sigma objektivi koji su dosta jevtiniji od originalnih. To znači da za cenu boljeg kit objektiva možeš da kupiš neki sa blendom f/2.8 naravno bez stabilizacije slike.
U principu, sve testove koji bi mogli da ti budu od koristi možeš naći na
http://www.imaging-resource.com/