|
|
| moja iskustva iz studija :D | |
| | Autor | Poruka |
---|
kristina FS aktivan član
Broj postova : 68 Na forumu od : 24.01.2010 Godine : 32
| Naslov: moja iskustva iz studija :D 8/2/2010, 03:46 | |
| | |
| | | kristina FS aktivan član
| Naslov: Re: moja iskustva iz studija :D 14/2/2010, 11:30 | |
| ljuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii dajte komentare bre, od njih zivim , uskracujete mi zivot @_@ | |
| | | begbie86 Admin
Broj postova : 714 Na forumu od : 14.01.2010 Godine : 38 Lokacija : Aleksinac/Niš
| Naslov: Re: moja iskustva iz studija :D 15/2/2010, 10:01 | |
| Dobri kadrovi, odličan koncept, dobar model. Jedna jedina zamerka je što su na nekim fotografijama malo pregoreli detalji, ali to je česta posledica kada se belo slika na belom... | |
| | | Brdza FS aktivan član
Broj postova : 49 Na forumu od : 17.01.2010 Godine : 40 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: moja iskustva iz studija :D 15/2/2010, 10:42 | |
| Meni se svidjaju fotke Verovatno bi izgledale bolje na vecem printu... 140 kazes mora da se model smorio ako je sve radjeno sa njim xD | |
| | | ivcha Moderator
Broj postova : 137 Na forumu od : 17.01.2010 Godine : 41 Lokacija : Nis\Naissus\Vilin grad
| Naslov: Re: moja iskustva iz studija :D 15/2/2010, 23:34 | |
| daj ti neki pa ce mo i mi | |
| Naslov: Re: moja iskustva iz studija :D 16/2/2010, 07:53 | |
| ja deeeeeelim i deeeelim komentare, jupi a sad ih i meni dele, i nije se model smorio, voli ona kad je mrcvare ^^ | |
| | | tatjana FS aktivan član
Broj postova : 70 Na forumu od : 14.01.2010 Godine : 50 Lokacija : Zajecar,Banjaluka
| Naslov: Re: moja iskustva iz studija :D 19/2/2010, 06:45 | |
| zavidim ti na modelu koji se ne smara...ideja odlicna,ja nemam pojma o studijskoj fotografiji,no imas malo pregorjelih dijelova | |
| | | Ljuba Moderator
Broj postova : 581 Na forumu od : 07.02.2010 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: moja iskustva iz studija :D 19/2/2010, 07:36 | |
| 1. Kada radiš studijsku fotografiju senke na pozadini ne bi trebalo da budu vidljive. Ovo su studijske high key fotografije i pozadina mora da bude ujednačeno osvetljena. To ćeš najlakše postići ako sledeći put malo odmakneš model od pozadine. 2. Uglovi svetla. Fotografija zavisi isključivo od svetla, fotoaparat je samo uređaj koji to svetlo zabeleži, a kako će sve to izgledati zavisi od znanja i mašte fotografa. Na nekoliko fotografija lice modela je vrlo čudno osvetljeno. Postoje neka osnovna pravila svetlosnih postavki (već sam na forumu otvorio topic o tome) koja omogućuju da senke i kontrasti budu pravilno i logično odrađeni. Naravno da su odstupanja dozvoljena ali za to mora da postoji opravdanje. 3. Ekspozicija. High key, odnosno visoka tonalna lestvica, zahteva da veći deo fotografije bude u belim i svetlo sivim tonovima, ali to ne znači da treba da bude ovoliko pregorelih delova. U ovakvim situacijama najlakše je da radiš na manuelnim podešavanjima, koristiš spot merenje, odrediš tačku na kojoj će ekspozicija biti pravilna i uradiš probnu fotografiju. Na osnovu toga možeš da koriguješ eventualne propuste. I nemoj da brineš ako ne možeš odmah da ubodeš dobru postavku svetla, ugao slikanja ili ekspoziciju. Studijska fotografija, kao i drugi vidovi fotografije, podrazumeva eksperimentisanje. | |
| Naslov: Re: moja iskustva iz studija :D 22/2/2010, 01:00 | |
| - Ljuba ::
- 1. Kada radiš studijsku fotografiju senke na pozadini ne bi trebalo da budu vidljive.
Ovo su studijske high key fotografije i pozadina mora da bude ujednačeno osvetljena. To ćeš najlakše postići ako sledeći put malo odmakneš model od pozadine. 2. Uglovi svetla. Fotografija zavisi isključivo od svetla, fotoaparat je samo uređaj koji to svetlo zabeleži, a kako će sve to izgledati zavisi od znanja i mašte fotografa. Na nekoliko fotografija lice modela je vrlo čudno osvetljeno. Postoje neka osnovna pravila svetlosnih postavki (već sam na forumu otvorio topic o tome) koja omogućuju da senke i kontrasti budu pravilno i logično odrađeni. Naravno da su odstupanja dozvoljena ali za to mora da postoji opravdanje. 3. Ekspozicija. High key, odnosno visoka tonalna lestvica, zahteva da veći deo fotografije bude u belim i svetlo sivim tonovima, ali to ne znači da treba da bude ovoliko pregorelih delova. U ovakvim situacijama najlakše je da radiš na manuelnim podešavanjima, koristiš spot merenje, odrediš tačku na kojoj će ekspozicija biti pravilna i uradiš probnu fotografiju. Na osnovu toga možeš da koriguješ eventualne propuste. I nemoj da brineš ako ne možeš odmah da ubodeš dobru postavku svetla, ugao slikanja ili ekspoziciju. Studijska fotografija, kao i drugi vidovi fotografije, podrazumeva eksperimentisanje. hvala na komentarima, jesam koristila manual sa spot merenjem , pa oprema mi je bila prilicno ogranicena tako da sam manje vise izvukla maksimum iz nje, a sto se tice izgorelih delova, pa sve sto mogu da kazem je da cu sledeci put vise paziti ^^ | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: moja iskustva iz studija :D | |
| |
| | | | moja iskustva iz studija :D | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |
|