|
|
| Dilema izmedju dva modela- pomoć | |
| | Autor | Poruka |
---|
NIKOLAPGBD FS član
Broj postova : 9 Na forumu od : 18.01.2011
| Naslov: Dilema izmedju dva modela- pomoć 18/2/2011, 08:31 | |
| Koji od dva modela? « poslato: danas u 08:29:31 pm » Citat Izmeni Pozdrav svima.
Odlucio sam kupiti opremu tj aparat, (koji bih pored fotografisanja koristio i kao kameru) sa kojom bih privatno radio, e sad pokusavam da se odlucim izmedju dvije varijente, tj dva kompleta.
Prvi je Canon EOS 7D + EF 50mm f/1.4 USM + EF 100mm F2.8 Macro USM + Velbon Sherpa 538 Fluid head + blic+ grip
Drugi je EOS 5D Mark II + EF 24-105mm F4L IS USM + blic + grip( uz ovaj model dolazi i objktiv koji ide u kit-u, nisam zapamtio koji model)
Kakva su vas iskustva po pitanju ova dva modela, koji ce dati najbolje rezultate kad je u pitanju u video i forografisanje.
Napominjem da bih morao uzeti bas objektve koje sam naveo uz aparate jer se to prodaje kao komplet.
Hvala | |
| | | Ljuba Moderator
Broj postova : 581 Na forumu od : 07.02.2010 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Dilema izmedju dva modela- pomoć 18/2/2011, 08:52 | |
| 5D bez dileme. Ne bi ni trebalo da ih upoređuješ jer je 5D full frame, a 7D crop DSLR. Jedina prednost 7D kompleta koji si naveo su fiksni objektivi, ali ako prodaš 24-105 i dodaš malo para možeš da kupiš oba.
Poslednji izmenio Ljuba dana 19/2/2011, 04:02, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | club FS aktivan član
Broj postova : 58 Na forumu od : 15.06.2010 Godine : 42 Lokacija : Smederevo
| Naslov: :) 18/2/2011, 12:33 | |
| Slazem se sa ljubom u vezi 5d mark 2 jer i ako en znam najbolje sve ovo u vezi fotgrafije znam da je aparat dobar i da daje i extra fotografiej i extra video jos ako mu nabudzis sve elemnte i pretvoris aparat u kameru mozes dobiti finu kamericu za rad ) | |
| | | DeVil Moderator
Broj postova : 234 Na forumu od : 27.01.2010 Godine : 45 Lokacija : Semendria
| Naslov: Re: Dilema izmedju dva modela- pomoć 19/2/2011, 03:31 | |
| 5DmkII, nemoj uopšte da se razmišljaš | |
| | | NIKOLAPGBD FS član
Broj postova : 9 Na forumu od : 18.01.2011
| Naslov: Re: Dilema izmedju dva modela- pomoć 23/2/2011, 11:53 | |
| Ipak sam se odlucio uzeti Mark II sa 24-105, blic Canon 580EX II.
Ima li neko iskustva sa ovim objektivom, kako se pokazao, intereswuje me i blic, da li da uzmem ova ili imate neku preporuku ? | |
| | | Ljuba Moderator
Broj postova : 581 Na forumu od : 07.02.2010 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Dilema izmedju dva modela- pomoć 24/2/2011, 06:44 | |
| Da, imam ga i odličan je. Na crop telu je malo uži nego što bi trebalo, ali na full frame je sigurno ok. Jedino će možda biti problem nešto veća distorzija na 24mm, ali to možeš da ispraviš u DXO programu. Izuzetno oštar i kontrastan već od f/4. Raspon 24-105 će ti omogućiti i široke planove i dobru žižnu daljinu za portrete. IS sasvim dobar i dosta pomaže. Ljudi se žale na malu maksimalnu blendu (f/4), ali meni ne smeta. Ranije sam imao blic 580 EX I, ali sam ga menjao za 430 EX zato što mi blic i nije toliko bitan za ono što radim. Blic je odličan, možeš ga koristiti kao master za okidanje drugih EX bliceva. 580 EX II je unapređena verzija istog. Potpuno je zaptiven tako da ne bi trebalo da mu smeta vlaga. U svakom slučaju izabrao si dobru kombinaciju.
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Dilema izmedju dva modela- pomoć | |
| |
| | | | Dilema izmedju dva modela- pomoć | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |