Preporucih ja jednom da se 'puca na hromogenskim filmovima-Ilford XP 1 i Kodak Professional BW 400CN da se to masinski razvija pa da se posle skenira'.
Odem u meni najblizu radnju na Banjici, dobijem za 170 dinara korektno razvijen i secen film i index print korektno uradjen ali 9x13cm(trazio sam kontakt kopiju).
Pre 2 dana odem u Studio Nikolasevic dam opet Ilford i danas ga uzmem. Opet sam trazio kontakt kopiju. Danas dobijem za 217 dinara korektno razvijen film ali pun kracera toliko da se plasim da ga radim. I index print neostar na 9x13cm.
Koliko je potrebno kur..bolno.ti da se dobiju neostri pozitivi, sa stihom koji vuce na bronzu, 36 komada i sve na 9x13cm? I jos izgreban film. Zatrazim lupu, pogledam negative na svetlu i vidim da je svaki k'o zilet ostar a i kao da je prosao kroz zilet.
I sad ajde ti to provuci kroz skener..
Elem od sad kupujem klasiku od emulzije, razvijam sam, film otvaram u dzaku ili cemu vec i skeniram..ali gde.
Studio Nikolasevic bolju rezoluciju od 3000 i nesto sa 2000 i nesto naplacuje 400 dinara po kvadratu.
Racunica: za manje od 30 kvadrata mozes u Comtrajd-u da kupis solidan skener.