Foto Srbija forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PrijemLatest imagesRegistruj sePristupi

HIBRIDNI POSTUPAK??

Ići dole 
2 posters
AutorPoruka
coolenough
FS hiperaktivan član
coolenough

Broj postova : 105
Na forumu od : 26.09.2010
Godine : 59

HIBRIDNI POSTUPAK?? Empty
PočaljiNaslov: HIBRIDNI POSTUPAK??   HIBRIDNI POSTUPAK?? I_icon_minitime23/10/2010, 06:17

Preporucih ja jednom da se 'puca na hromogenskim filmovima-Ilford XP 1 i Kodak Professional BW 400CN da se to masinski razvija pa da se posle skenira'.

Odem u meni najblizu radnju na Banjici, dobijem za 170 dinara korektno razvijen i secen film i index print korektno uradjen ali 9x13cm(trazio sam kontakt kopiju).

Pre 2 dana odem u Studio Nikolasevic dam opet Ilford i danas ga uzmem. Opet sam trazio kontakt kopiju. Danas dobijem za 217 dinara korektno razvijen film ali pun kracera toliko da se plasim da ga radim. I index print neostar na 9x13cm.
Koliko je potrebno kur..bolno.ti da se dobiju neostri pozitivi, sa stihom koji vuce na bronzu, 36 komada i sve na 9x13cm? I jos izgreban film. Zatrazim lupu, pogledam negative na svetlu i vidim da je svaki k'o zilet ostar a i kao da je prosao kroz zilet.
I sad ajde ti to provuci kroz skener..

Elem od sad kupujem klasiku od emulzije, razvijam sam, film otvaram u dzaku ili cemu vec i skeniram..ali gde.
Studio Nikolasevic bolju rezoluciju od 3000 i nesto sa 2000 i nesto naplacuje 400 dinara po kvadratu.
Racunica: za manje od 30 kvadrata mozes u Comtrajd-u da kupis solidan skener.
Nazad na vrh Ići dole
davidof
FS član
davidof

Broj postova : 4
Na forumu od : 20.01.2011
Godine : 62

PočaljiNaslov: Re: HIBRIDNI POSTUPAK??   HIBRIDNI POSTUPAK?? I_icon_minitime25/1/2011, 20:19

Slican proglem sam imao i ja.ako su ti mnogo vazni snimci mozda mogu da ti pomognemN.Simic 011/2783-153 063/253-235hm mislim da su u pitanju bajate hemije,za taj bakarni ton,mislim da film treba jos jednom fixurati,da ne ode sve. ne izlazi ga svetlu da ne krene proces razlsaganja zrna....itd
Nazad na vrh Ići dole
coolenough
FS hiperaktivan član
coolenough

Broj postova : 105
Na forumu od : 26.09.2010
Godine : 59

PočaljiNaslov: Re: HIBRIDNI POSTUPAK??   HIBRIDNI POSTUPAK?? I_icon_minitime31/1/2011, 01:33

bakarni ton je na index printu a ne na filmu.
hvala na paznji i hvala na pomoci. u medjuvremenu sam nabavio Canon LiDE 700 flat scan i zapanjio se kvalitetom samojih starih negativa..jedino me spopale neke ozbiljne porodicne muke pa sad nemam vremena da se bavim time.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: HIBRIDNI POSTUPAK??   HIBRIDNI POSTUPAK?? I_icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

HIBRIDNI POSTUPAK??
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Foto Srbija forum :: Foto Srbija Cafe :: Analogno ćoše-
Skoči na: