| starine :) | |
|
+9dghagi fetus ivcha arkus kristina Dragan begbie86 acaids stanley 13 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
fetus Moderator
Broj postova : 769 Na forumu od : 14.01.2010 Godine : 50 Lokacija : novi sad
| Naslov: Re: starine :) 31/1/2010, 22:04 | |
| - ivcha ::
- imam jedno pitanjce.Ko zna nek se javi ,Interesuje me da li mogu da koristim canonov objeltiv 10-22mm sa analognog aparata na eos 30d,koja je cena i gde mogu da nadjem taj objektiv ?
koliko ja znam, kanon jje sa prvom serijom eos aparata presao sa fd oblektiva na ef objektive, i oni nisu kompatibilni. cuo sam da postoje adapteri, ali nisam video ni jedan. a i onda ti ne radi automatika, vec sve ide manualno. ali vredi probati. za cene ne znam. | |
|
| |
begbie86 Admin
Broj postova : 714 Na forumu od : 14.01.2010 Godine : 38 Lokacija : Aleksinac/Niš
| Naslov: Re: starine :) 1/2/2010, 01:59 | |
| - fetus ::
- ivcha ::
- imam jedno pitanjce.Ko zna nek se javi ,Interesuje me da li mogu da koristim canonov objeltiv 10-22mm sa analognog aparata na eos 30d,koja je cena i gde mogu da nadjem taj objektiv ?
koliko ja znam, kanon jje sa prvom serijom eos aparata presao sa fd oblektiva na ef objektive, i oni nisu kompatibilni. cuo sam da postoje adapteri, ali nisam video ni jedan. a i onda ti ne radi automatika, vec sve ide manualno. ali vredi probati. za cene ne znam. Baš tako. Potreban je M42 adapter. | |
|
| |
ivcha Moderator
Broj postova : 137 Na forumu od : 17.01.2010 Godine : 41 Lokacija : Nis\Naissus\Vilin grad
| Naslov: Re: starine :) 1/2/2010, 02:02 | |
| - begbie86 ::
- fetus ::
- ivcha ::
koliko ja znam, kanon jje sa prvom serijom eos aparata presao sa fd oblektiva na ef objektive, i oni nisu kompatibilni. cuo sam da postoje adapteri, ali nisam video ni jedan. a i onda ti ne radi automatika, vec sve ide manualno. ali vredi probati. za cene ne znam. Baš tako. Potreban je M42 adapter. ovo m42 mi vise dodje ko neka oznaka za pusku Ali ja sam fotograf a ne lovac sali se cika ivcha hvala na informaciji pozdrav ! | |
|
| |
dghagi Moderator
Broj postova : 102 Na forumu od : 15.01.2010 Godine : 42 Lokacija : Vranje
| Naslov: Re: starine :) 3/2/2010, 22:52 | |
| - begbie86 ::
- Baš tako. Potreban je M42 adapter.
Potreban je eos-fd mount adapter a ne m42. Mislim da je prilično skup jer ima dodatno staklo što po nekima utiče na (lošiji) kvalitet snimaka (google)... ne koristim canon ali mislim da sam nekad naleteo negde na netu na ove informacije. Mislim da je bolje rešenje m42 adapter i prilično jeftini objektivi (zenit, praktica, pentax i CZJ). Ja ih koristim na Pentax-u sa izvanrednim rezultatima. | |
|
| |
ivcha Moderator
Broj postova : 137 Na forumu od : 17.01.2010 Godine : 41 Lokacija : Nis\Naissus\Vilin grad
| Naslov: Re: starine :) 4/2/2010, 06:13 | |
| - dghagi ::
- begbie86 ::
Potreban je eos-fd mount adapter a ne m42. Mislim da je prilično skup jer ima dodatno staklo što po nekima utiče na (lošiji) kvalitet snimaka (google)... ne koristim canon ali mislim da sam nekad naleteo negde na netu na ove informacije. Mislim da je bolje rešenje m42 adapter i prilično jeftini objektivi (zenit, praktica, pentax i CZJ). Ja ih koristim na Pentax-u sa izvanrednim rezultatima. Hvala na obavestenju ! | |
|
| |
Asteriks FS član
Broj postova : 24 Na forumu od : 08.02.2010 Godine : 48 Lokacija : Malta
| Naslov: Re: starine :) 9/2/2010, 12:09 | |
| " border="0" alt=""/> [img] " border="0" alt=""/>[/img] | |
|
| |
Asteriks FS član
Broj postova : 24 Na forumu od : 08.02.2010 Godine : 48 Lokacija : Malta
| Naslov: Re: starine :) 9/2/2010, 12:28 | |
| - ivcha ::
- dghagi ::
- begbie86 ::
Potreban je eos-fd mount adapter a ne m42. Mislim da je prilično skup jer ima dodatno staklo što po nekima utiče na (lošiji) kvalitet snimaka (google)... ne koristim canon ali mislim da sam nekad naleteo negde na netu na ove informacije. Mislim da je bolje rešenje m42 adapter i prilično jeftini objektivi (zenit, praktica, pentax i CZJ). Ja ih koristim na Pentax-u sa izvanrednim rezultatima. Hvala na obavestenju ! Vodite posebno rachuna kada navrcjete stare objektive na svoje nove digitalne senzore posebno na dva osnovna problema: Neki od starih brzih lensova kache ogledalce zatvaracha na digitalcima (posebno na celim formatima), proverite prvo da li je mogucje koristiti tu vrstu objektiva na tom modelu digitalca Druga veoma vazna stvar je da kada navrnete stari analogni lens na digitalca i pochnete da fokusirate i zumirate mnogo prljavshtine moze zavrshiti u vashoj novoj kameri. Pozdrav | |
|
| |
fetus Moderator
| Naslov: Re: starine :) 14/3/2010, 22:35 | |
| jedno vreme bilo u mom vlasnistvu, pa sam ih prodao i otisao u new york. | |
|
| |
Dragan Moderator
Broj postova : 161 Na forumu od : 25.01.2010 Lokacija : groblje
| Naslov: Re: starine :) 14/3/2010, 23:27 | |
| auuuuu... kapiram da sam toliko blesav da bih zbog ovakve kolekcije ostao da zivim i u Kazakstanu, a ne u otadzbini...
Prelepo | |
|
| |
fetus Moderator
| Naslov: Re: starine :) 14/3/2010, 23:35 | |
| nisam dobro rekao, otisao turisticki u ny, i dalje u srbiji zivim. | |
|
| |
Dragan Moderator
Broj postova : 161 Na forumu od : 25.01.2010 Lokacija : groblje
| Naslov: Re: starine :) 15/3/2010, 09:09 | |
| bez komentara. Nadam se da je vredelo.
Ova slika bas tvoja bivsa kolekcija, ili sa neta? Koji su objektivi? Nesto mi smrdi da su sva 4 noctilux, nesto je bas poveliki otvor. | |
|
| |
fetus Moderator
| Naslov: Re: starine :) 15/3/2010, 21:55 | |
| bas moja kolekcija. slucajno naleteo za male pare, pa prodao za velike. tako to ide. na zalost nisam zapamtio koji su objektivi, samo znam da su bili normali svi. inace u pitanju su lajke III f i III c, ako se dobro secam. | |
|
| |
dusanmj FS član
Broj postova : 9 Na forumu od : 11.04.2010
| Naslov: Re: starine :) 11/4/2010, 17:57 | |
| Ljudi, od filma ne treba odustajati! Narocito od crno - bele tehnike... Ukkoliko neko zeli, nabavicu odredjenu kolicinu odlicnih AGFA filmova od 100ASA a svakome cu pomoci oko procesa razvijanja filma. Za relativno male pare mogu se pazariti jos uvek odlicni aparati za povecavanje a ima i hemikalija. Ipak film je REALNA SLIKA a digitalno je samo gomila kockica... Prelep je osecaj "obojiti" crno - belu fotografiju. Pripadam staroj gardi. Verujte, znam sta pricam...
Pozdrav! | |
|
| |
dusanmj FS član
Broj postova : 9 Na forumu od : 11.04.2010
| Naslov: Re: starine :) 11/4/2010, 17:59 | |
| Ljudi, od filma ne treba odustajati! Narocito od crno - bele tehnike... Ukkoliko neko zeli, nabavicu odredjenu kolicinu odlicnih AGFA filmova od 100ASA a svakome cu pomoci oko procesa razvijanja filma. Za relativno male pare mogu se pazariti jos uvek odlicni aparati za povecavanje a ima i hemikalija. Ipak film je REALNA SLIKA a digitalno je samo gomila kockica... Prelep je osecaj "obojiti" crno - belu fotografiju. Pripadam staroj gardi. Verujte, znam sta pricam...
Pozdrav! | |
|
| |
kapetanm FS aktivan član
Broj postova : 68 Na forumu od : 16.01.2011
| Naslov: Re: starine :) 16/1/2011, 01:28 | |
| Pronašao sam u podrumu stari dedin aparat, i to ovaj [img] [/img]. Kupio sam crno beli film veće osetljivosti i probao posle skoro 60 godina da slikam. Sve radi, i slike su uspele, sad, kompozicija i moje greške, ajde, ali me impresioniralo da radi odlično. Evo jedne slike sa te probe ( malo sam doradjivao ) :[img] [/img] | |
|
| |
nemanja.mirkovic FS veteran
Broj postova : 321 Na forumu od : 29.08.2010 Godine : 42 Lokacija : Ivanjica
| Naslov: Re: starine :) 20/4/2011, 02:06 | |
| Stanley, hvala na terminu ,,nerafalna fotografija."
| |
|
| |
nemanja.mirkovic FS veteran
Broj postova : 321 Na forumu od : 29.08.2010 Godine : 42 Lokacija : Ivanjica
| Naslov: Re: starine :) 17/5/2011, 20:08 | |
| Evo jedna sa jucasnje kafe: Untitled by nemanja.mirkovic, on Flickr Ako mi dozvolite i da kazem koju rec: Desno je a-1 i nema tu nekih tajni, imao ih je svaki drugi svadbar u Jugi. E, levo je raritet i legenda u isto vreme-Canon EF. Zvali su ga crna lepotica i stvarno zasluzuje taj naziv. Brzine od 1/2 do 1/1000 su mu mehanicke; za razliku od vecine Canonove F serije koristi 1,5v baterije bez problema jer ima ugradjenu regulaciju napona i ima telo na foru f-1, sto znaci da moze da prodje kroz zid! Okidac po meni najbolji koji sam dohvatio. Sve na njemu je savrseno, osim sto nije moj Ipak, ogrebem se koji put samo da opalim i cujem taj zvuk! | |
|
| |
fetus Moderator
| Naslov: Re: starine :) 17/5/2011, 21:44 | |
| posedujem ef i ne bi ga menjao nikad. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: starine :) | |
| |
|