| Jos jedna pocetnica sa malo vise godina | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
kraba FS član
Broj postova : 25 Na forumu od : 07.03.2010 Godine : 55 Lokacija : Beograd
| Naslov: Jos jedna pocetnica sa malo vise godina 10/3/2010, 09:55 | |
| volela bih da cujem misljenja , komentare , usmerenja , ideje za obradu i sl , | |
|
| |
kraba FS član
| Naslov: Re: Jos jedna pocetnica sa malo vise godina 10/3/2010, 10:13 | |
| | |
|
| |
kraba FS član
| Naslov: Re: Jos jedna pocetnica sa malo vise godina 10/3/2010, 11:18 | |
| | |
|
| |
kraba FS član
| Naslov: Re: Jos jedna pocetnica sa malo vise godina 10/3/2010, 11:37 | |
| Volela bih neke prakticne savete za hvatanje monenta , a da slika tehnicki bude prihvatljiva , jer je to ono sto mi je najzanimljivije u fotografiji. Takodje molim za malo detaljnije objasnjenje suma na slikama , npr. na nekoj od mojih . | |
|
| |
fetus Moderator
Broj postova : 769 Na forumu od : 14.01.2010 Godine : 50 Lokacija : novi sad
| Naslov: Re: Jos jedna pocetnica sa malo vise godina 11/3/2010, 00:13 | |
| za sad je moj savet sto vise da fotkas, i da pratis sta ostali rade. i na ovom forumu i na ostalim mestima. gledaj fotografije svetskih majstora, i poredi sa svojim, citaj o kompoziciji... za tehnicke stvari neko drugi nek objasni, ne razumem se dovoljno. | |
|
| |
kraba FS član
| Naslov: Re: Jos jedna pocetnica sa malo vise godina 11/3/2010, 05:23 | |
| hvala na komentaru i usmerenju , bila sam na Axselovom kursu fotografije i saznala osnove iz tehnickog dela sada samo to sve treba da se slegne i da se vezba,ali je najbolje kada cujes komentare na svoj rad. | |
|
| |
begbie86 Admin
Broj postova : 714 Na forumu od : 14.01.2010 Godine : 38 Lokacija : Aleksinac/Niš
| Naslov: Re: Jos jedna pocetnica sa malo vise godina 11/3/2010, 10:11 | |
| Evo jedan mali digitalni foto komentar: 1. Ovde smatram da bolje ide kvadratni izrez, uzevši u obzir da je kompozicija centralna. Malo korekcije kontrasta i prebacivanje u crno-belo daje dodatnu dinamiku fotografiji. 2. Malo poigravanje sa bojama, i postavljanje tačke interesa (žabe) na zlatni presek doprinosi dinamici fotografije. Izgleda kao da će žaba svakog časa iskočiti iz kadra. 3. Vertikalni izrez ovde mislim da bolje pristaje, jer se izbegavaju nepotrebni elementi koji odvlače pažnju, a devojčica dolazi u zlatni presek, i vidi se dobra dijagonalna putanja kojom treba da ide. 4. Ova fotografija ima dobro izdvojene planove, samo je bilo potrebno iseći suvišne detalje koji odvlače pažnju. I još jedan moj savet - uvek isključi opciju da aparat upisuje datum na fotografiji. Nadam se da sam ti barem malo pomogao! | |
|
| |
kraba FS član
| Naslov: Re: Jos jedna pocetnica sa malo vise godina 11/3/2010, 10:23 | |
| Begbie86, hvala na komentarima i idejama , zanima me da li znas da mi objasnis sta se gubi u kvalitetu fotografije kada se iz optickog zuma udje u digitlalni zum. Ona slika zabe je npr. slika sa digitalnim zumom jer tada nisam znala da je to greska, racunala sam da ako ta opcija postoji na aparatu i to ide do 48x to treba koristiti. Naravno da datum vise ne stavljam nigde jer samo pokvari fotografiju , a nekada ga je jako tesko ukloniti zbog detalja na slici. | |
|
| |
begbie86 Admin
Broj postova : 714 Na forumu od : 14.01.2010 Godine : 38 Lokacija : Aleksinac/Niš
| Naslov: Re: Jos jedna pocetnica sa malo vise godina 11/3/2010, 10:57 | |
| Digitalni zum ne treba koristiti. To je klasičan krop fotografije, tj. kao da uslikaš bez digitalnog zuma, i onda isečeš deo fotografije i povećaš ga. Mnogo se gubi na kvalitetu. Uvek je bolje prići objektu interesovanja. | |
|
| |
Kejti FS član
Broj postova : 8 Na forumu od : 04.04.2010 Godine : 33
| Naslov: Re: Jos jedna pocetnica sa malo vise godina 4/4/2010, 02:13 | |
| automobili su <33 bas mi se svidja to doba dana fenomenalno za fotografije ako se lepo uhvati kao ovde. ne znam mnogo o tehnikama i stvarima jer sam nova u ovome ali evo pohvale laika | |
|
| |
kraba FS član
| Naslov: Re: Jos jedna pocetnica sa malo vise godina 4/4/2010, 02:42 | |
| Hvala Kejti i meni je ona jedna od omiljenijih | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Jos jedna pocetnica sa malo vise godina | |
| |
|