Foto Srbija forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PrijemLatest imagesRegistruj sePristupi

M42 - kako to gordo zvuči

Ići dole 
+9
nemanja.mirkovic
pavlaka
Mladen
fetus
bdjole
dusanmj
Asteriks
begbie86
dghagi
13 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2
AutorPoruka
zzz
FS član

Broj postova : 12
Na forumu od : 14.01.2010
Godine : 50

M42 - kako to gordo zvuči - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: M42 - kako to gordo zvuči   M42 - kako to gordo zvuči - Page 2 I_icon_minitime9/12/2010, 09:21

@Ljuba

Taj adapter ne pomaze, problem je u tome sa tim adapterom ce moci da fokusira samo desetak cm od objektiva, problem je sto je predvidjen za rangefinder aparate, kod kojih je film znatno blizi staklu nego kod slr-ova, nemoj bacati pare na adapter bzvz
Nazad na vrh Ići dole
Ljuba
Moderator
Ljuba

Broj postova : 581
Na forumu od : 07.02.2010

PočaljiNaslov: Re: M42 - kako to gordo zvuči   M42 - kako to gordo zvuči - Page 2 I_icon_minitime9/12/2010, 11:46

zzz ::
@Ljuba

Taj adapter ne pomaze, problem je u tome sa tim adapterom ce moci da fokusira samo desetak cm od objektiva, problem je sto je predvidjen za rangefinder aparate, kod kojih je film znatno blizi staklu nego kod slr-ova, nemoj bacati pare na adapter bzvz

Čekaj, ja imam M42-EOS i koristim ga na Canon-u 40D. Radi normalno, bar koliko ja vidim. Čak sam ga davao drugu da radi video klip za ispitni film za fakultet i sve je bilo ok.
Ne znam za ovaj M39 jer nisam dosad ni razmišljao o njemu, ali ovako na slici mi deluju isti. Ok, ako je predviđen za rangefinder, onda nije isto. Ali oni ga prodaju za EOS tela, verovatno je predviđeno da radi normalno.
Nazad na vrh Ići dole
zzz
FS član

Broj postova : 12
Na forumu od : 14.01.2010
Godine : 50

PočaljiNaslov: Re: M42 - kako to gordo zvuči   M42 - kako to gordo zvuči - Page 2 I_icon_minitime9/12/2010, 11:50

Taj adapter je namenjen za prvu generaciju, ako se ne varam, Zenita, koji su bili slr, ali sa M39 navojem, probao sam, sigurno ne radi sa Zorkijevim staklima
Nazad na vrh Ići dole
Ljuba
Moderator
Ljuba

Broj postova : 581
Na forumu od : 07.02.2010

PočaljiNaslov: Re: M42 - kako to gordo zvuči   M42 - kako to gordo zvuči - Page 2 I_icon_minitime9/12/2010, 11:55

Ok, ima logike, to mi nije ni palo na pamet Rolling Eyes . Ja koristim objektive za Zenita.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: M42 - kako to gordo zvuči   M42 - kako to gordo zvuči - Page 2 I_icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

M42 - kako to gordo zvuči
Nazad na vrh 
Strana 2 od 2Idi na stranu : Prethodni  1, 2
 Similar topics
-
» Kako ste saznali za FS forum?
» Stari blicevi. Šta i kako?
» Kako "docrtati" fotografiju
» KAKO DA POSTAVIM SLIKU?
» samo da vidim kako funkcionise

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu