zzz FS član
Broj postova : 12 Na forumu od : 14.01.2010 Godine : 50 Lokacija : bgd
| Naslov: Re: M42 - kako to gordo zvuči 9/12/2010, 09:21 | |
| @Ljuba
Taj adapter ne pomaze, problem je u tome sa tim adapterom ce moci da fokusira samo desetak cm od objektiva, problem je sto je predvidjen za rangefinder aparate, kod kojih je film znatno blizi staklu nego kod slr-ova, nemoj bacati pare na adapter bzvz | |
|
Ljuba Moderator
Broj postova : 581 Na forumu od : 07.02.2010 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: M42 - kako to gordo zvuči 9/12/2010, 11:46 | |
| - zzz ::
- @Ljuba
Taj adapter ne pomaze, problem je u tome sa tim adapterom ce moci da fokusira samo desetak cm od objektiva, problem je sto je predvidjen za rangefinder aparate, kod kojih je film znatno blizi staklu nego kod slr-ova, nemoj bacati pare na adapter bzvz Čekaj, ja imam M42-EOS i koristim ga na Canon-u 40D. Radi normalno, bar koliko ja vidim. Čak sam ga davao drugu da radi video klip za ispitni film za fakultet i sve je bilo ok. Ne znam za ovaj M39 jer nisam dosad ni razmišljao o njemu, ali ovako na slici mi deluju isti. Ok, ako je predviđen za rangefinder, onda nije isto. Ali oni ga prodaju za EOS tela, verovatno je predviđeno da radi normalno. | |
|
zzz FS član
Broj postova : 12 Na forumu od : 14.01.2010 Godine : 50 Lokacija : bgd
| Naslov: Re: M42 - kako to gordo zvuči 9/12/2010, 11:50 | |
| Taj adapter je namenjen za prvu generaciju, ako se ne varam, Zenita, koji su bili slr, ali sa M39 navojem, probao sam, sigurno ne radi sa Zorkijevim staklima | |
|
Ljuba Moderator
Broj postova : 581 Na forumu od : 07.02.2010 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: M42 - kako to gordo zvuči 9/12/2010, 11:55 | |
| Ok, ima logike, to mi nije ni palo na pamet . Ja koristim objektive za Zenita. | |
|
Sponsored content
| Naslov: Re: M42 - kako to gordo zvuči | |
| |
|