Foto Srbija forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PrijemLatest imagesRegistruj sePristupi

Koji objektiv uzeti?

Ići dole 
3 posters
AutorPoruka
Sima94
FS aktivan član
Sima94

Broj postova : 50
Na forumu od : 11.03.2012
Godine : 30

Koji objektiv uzeti? Empty
PočaljiNaslov: Koji objektiv uzeti?   Koji objektiv uzeti? I_icon_minitime6/5/2012, 06:34

Zdravo svima. Imam jedno pitanje koje se odnosi na objektiv, tacnije kupovinu objektiva.
Koristim D3100 koji sam uzeo pre 3 nedelje. I imam objektiv 50mm 1.8D koji sam pozajmio od prijatelja. Pa mislim da je vreme da kupim jedan svoj objektiv, ali da je AF-S, jer na 1.8D moram manuelno focus da namestam stalno...

Izbor je ovakav: 35mm 1.8G vs 50mm 1.8G vs 18-105mm VR

Kit objektiv cu zaobici(18-55mm), jer ce mi dosaditi posle nekog vremena, i necu izvuci max od njega, pa zato sam mislio da uzmem odmah nesta kvalitetnije, sta kazete na to?

E da, sad za sta mi treba, pa ovako stoje stvari, iskljucivo me interesuje portret.
Evo u procentima:
Portret: 65%
Pejzaz: 25%
Ostalo: 10%

Ja sam planirao da uzmem 35mm, jer je dobar za portrete, ima dosta otvor blende veliki, i dobar dof pravi, a ujedno uvek ce mi trebati korak nazad kad ne mogu da idem(sto je problem sa 50icom), pa sa njim mislim da cu to dobro odradeti...

Svaki komentar mi dobro dodje, jer bih zaista voleo da ne pogresim u odabiru optike, inace to ce mi biti jedno jedino staklo za pocetak.

Pozdrav.
Nazad na vrh Ići dole
https://www.facebook.com/profile.php?id=100002936761884
fetus
Moderator
fetus

Broj postova : 769
Na forumu od : 14.01.2010
Godine : 50

PočaljiNaslov: Re: Koji objektiv uzeti?   Koji objektiv uzeti? I_icon_minitime7/5/2012, 19:33

ako je za pocetak uzmi 18-105,da mozes svasta da radis,a kad bude para kupices jos nesto,a dotle ces znati i sta.
Nazad na vrh Ići dole
unique93
FS hiperaktivan član
unique93

Broj postova : 151
Na forumu od : 26.09.2010
Godine : 31

PočaljiNaslov: Re: Koji objektiv uzeti?   Koji objektiv uzeti? I_icon_minitime9/5/2012, 01:20

Ako ti ne treba zum, idi na 35mm...odlican je za portrete, a ako hoces neki pejzaz da fotkas, okrenes aparat vertikalno i uradis par fotki i spojis u panoramu Very Happy

E sad...ako ti zafali zum, to je onda problem Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Sima94
FS aktivan član
Sima94

Broj postova : 50
Na forumu od : 11.03.2012
Godine : 30

PočaljiNaslov: Re: Koji objektiv uzeti?   Koji objektiv uzeti? I_icon_minitime14/5/2012, 05:26

Uzeo sam 35mm 1.8g
Dobar je, trenutno sam ga koristio na brzinu, pa uskoro imam jedan Photossesion da radim, pa cu da kazem utiske kakav je na otvorenom za portrete Smile
Nazad na vrh Ići dole
https://www.facebook.com/profile.php?id=100002936761884
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Koji objektiv uzeti?   Koji objektiv uzeti? I_icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Koji objektiv uzeti?
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Koji objektiv
» Koji objektiv ?
» Koji vintage sirokougaoni objektiv?
» Slomljeni zupčanici na objektivu koji pričvršćuju objektiv za telo. Pomoć!
» Objektiv

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Foto Srbija forum :: Foto Srbija Cafe :: Fotografska oprema :: Objektivi-
Skoči na: