ogligorijević FS član
Broj postova : 20 Na forumu od : 26.04.2011 Godine : 26 Lokacija : Nis
| Naslov: Prve fotografije 30/1/2012, 13:33 | |
|
Poslednji izmenio ogligorijević dana 1/2/2012, 04:47, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
fetus Moderator
Broj postova : 769 Na forumu od : 14.01.2010 Godine : 50 Lokacija : novi sad
| Naslov: Re: Prve fotografije 30/1/2012, 22:05 | |
| pohvale: uzeo si jednu temu i krenuo da je razradjujes zanimljivi uglovi kritike: nema,obzirom da su prve fotke.
samo nastavi da fotkas,gledas forum i ostale sajtove sa fotkama i da ucis. praksa je cudo | |
|
ogligorijević FS član
| Naslov: Re: Prve fotografije 31/1/2012, 02:11 | |
| - fetus ::
- pohvale:
uzeo si jednu temu i krenuo da je razradjujes zanimljivi uglovi kritike: nema,obzirom da su prve fotke.
samo nastavi da fotkas,gledas forum i ostale sajtove sa fotkama i da ucis. praksa je cudo Hvala.. | |
|
dzonihsv Moderator
Broj postova : 266 Na forumu od : 14.01.2010 Godine : 34 Lokacija : L.S.D.
| Naslov: Re: Prve fotografije 31/1/2012, 06:05 | |
| Meni se fotke sviđaju i ovako na prvi pogled ne bi' se reklo da ih je početnik uradio - jer je kompozicija, neka nepisana pravila, itd. sve po propisima. Favorit je svakako dvojka - veoma dinamična i vedra fotka. | |
|
ogligorijević FS član
| |
ogligorijević FS član
| |
Ljuba Moderator
Broj postova : 581 Na forumu od : 07.02.2010 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Prve fotografije 1/2/2012, 02:19 | |
| Za uzrast od 13 godina je dobro, ali, fotografski gledano, daleko je od dobrog. Prvo, jel' si to ovo malo obrađivao u nekom programu? Ima previše blura, mislim da aparat ne može baš toliko da zamuti sliku. Mogu bolji objektivi, na većim žižnim daljinama, ali mali kompakt... Drugo, ne sviđa mi se mali dinamički raspon. To je, ako dosad nisi imao prilike da čuješ za ovaj pojam, raspon sivih tonova od crnog ka belom (kada bi ove fotke prebacio u monohromatski mod). To je sigurno problem nastao zbog lošijeg aparata, ali može da se sredi u PS. Treće... svetlo. Sve što oko ili aparat vide je rezultat refleksije svetla. Svaki oblik koji vidimo zavisi od uglova pod kojima se svetlo reflektuje. Kada radiš postavku svetla, na te uglove moraš da obratiš posebnu pažnju. Ako ih dobro postaviš, fotografija će biti odlična. U suprotnom, rizikuješ da upropastiš potencijalno dobru fotografiju. Mnogo puta sam, od raznih samozvanih fotografa, na pitanje "Zašto je svetlo došlo baš pod tim uglom kada je bolje...?", dobio odgovor "Ja to tako vidim, tako sam hteo i meni je ovo dobro". To su opravdanja, a ne razumni odgovori. Ko se potrudi da nauči i sebe testira tako što će svaki put postaviti sebi teži zadatak, nema potreba za opravdanjima. | |
|
ogligorijević FS član
| Naslov: Re: Prve fotografije 1/2/2012, 02:44 | |
| Hvala vam punoooo...!!! Sledeci put cu biti bolji....!..!! Potrudi cu se..!! Ocekujte uskoro nove fotografije..!!Da ja sam to preko photoshopa preradio....! malo sam se igrao..!! | |
|
Sponsored content
| Naslov: Re: Prve fotografije | |
| |
|