Pozdrav drugari, nov sam ovde i imam jedno pitanje na koje se nadam da ce te mi dati odgovor, posto nisam bas dobar (gotovo nikakav) poznaval digitalnih aparata...
Najme, brat, koji se povremeno bavi fotografijom i radi na prekookeanskom kruzeru kao fotograf, poklonio mi je pre par dana jedan od njegovih aparata (Fujifilm FinePix S9600), koji je za mene sasvim solidan i lepo sljaka, iskreno ni nerazumem se nesto u njih, a verujem da ovaj i nije nesto preterano profi.
No, kako njega ne mogu da kontaktiram (nema net na brodu), zanma me da li je moguce na ovaj moj aparat nakaciti neku dodatnu optiku, objektiv ili nesto tako, i koji su za njega preporucljivi (jedan prijatelj mi jerekao da sve to ima svoje i da nepase svaki na svaki, sta god to bilo, ni ja nisam razumeo, niti je on mogao da mi objasni), i koliko bi to popravilo slike ili zum (sta se vec time popravlja)
Bio bih vrlo zahvalan na odgovoru jer bi voleo da se malo "ozbiljnije" bacim na amatersko forografisanje, a ide prolece tako da se nadam da cu imati sta i da slikam...
Unapred hvala