Pozrav zovem se Lazar imam 22 godine i odlucio sam da kupim svoj prvi DSLR aparat, ali sam malo uskracen za iskustvo i ne razumem se preterano u aparate.
Ulozio bih 600€ ( Za te pare bih voleo da dobijem i telo aparata i kit objektiv )
Moj neki izbor je bio pao na Canon 550D, tacnije pre 2 dana sam isao da ga kupim ali nisu ga trenutno imali na lageru, pa sam odlucio da sacekam jos malo i da se raspitam sta je najbolje kupiti za te pare.
Dosta bi mi pomoglo kad bi neko ko se razume i ima iskustva da mi predlozi dali je dobar 550D za pocetnika ili cak sta vise da mi predlozi neki drugi DSLR ali da je u tom cenonvnom rangu. Kupio bih i polovan aparat ali kao sto sam reko slabo se razumem u aparate i ne znam sta bi meni kao pocetniku bilo dobro za pocetak pa je svaka sugestija dobro dosla.
E sad sto se tice 550D, ja sam dosta cito o njemu i po mom nekom misljenju je solidan aparat a razlika u odnosu na 600D (koji je nekih 200€ skuplji) je samo u pokretljivom ekranu sto meni ne predstavlja nikakav znacajan dodatak, cak sto vise mi je bolji vez pokretnog ekrana. Sam 550D ima po meni dobar senzor ( isti ko iz 7D ) samo sto je naravno dosta manje profesionalniji.
Elem da se vratim na temu, znaci svaki komentar, predlog, savet ce pomoci navescu sad dole neke tacke koje bi me najvise zanimale:
1. Radnja za kupovinu Aparata u Beogradu ( znaci neka radnja koja ima najbolju reputaciju ) ?
2. Koji DSLR aparat mi preporucujete za pocetak, s obzirom da bi mi to bio prvi dSLR?
3. Dali vredi kupovati polovan foto aparat, i naravno koji kupiti za tu sumu novca (600€). I naravno dali postoji neko mesto gde se iskljucivo prodaju polovni aparati?
4. Iskustvo nekog vlasnika Canona 550D dali je zadovoljan sa aparatom i dali dobro sluzi.
Sve u svemu to su neka okvirna pitanja za sada koja mene interesuju za pocetak, ali naravno i to je najbitnije sam aparat pa posle prelazim na sledeca pitanj
Hvala svima unapred na pomoci veliki pozdrav