Foto Srbija forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PrijemLatest imagesRegistruj sePristupi

Pomoc oko kupovine prvog DSLR aparata?

Ići dole 
2 posters
AutorPoruka
lmilojković
FS član

Broj postova : 3
Na forumu od : 17.01.2012

Pomoc oko kupovine prvog DSLR aparata? Empty
PočaljiNaslov: Pomoc oko kupovine prvog DSLR aparata?   Pomoc oko kupovine prvog DSLR aparata? I_icon_minitime17/1/2012, 03:03

Pozrav zovem se Lazar imam 22 godine i odlucio sam da kupim svoj prvi DSLR aparat, ali sam malo uskracen za iskustvo i ne razumem se preterano u aparate.

Ulozio bih 600€ ( Za te pare bih voleo da dobijem i telo aparata i kit objektiv )

Moj neki izbor je bio pao na Canon 550D, tacnije pre 2 dana sam isao da ga kupim ali nisu ga trenutno imali na lageru, pa sam odlucio da sacekam jos malo i da se raspitam sta je najbolje kupiti za te pare.

Dosta bi mi pomoglo kad bi neko ko se razume i ima iskustva da mi predlozi dali je dobar 550D za pocetnika ili cak sta vise da mi predlozi neki drugi DSLR ali da je u tom cenonvnom rangu. Kupio bih i polovan aparat ali kao sto sam reko slabo se razumem u aparate i ne znam sta bi meni kao pocetniku bilo dobro za pocetak pa je svaka sugestija dobro dosla.

E sad sto se tice 550D, ja sam dosta cito o njemu i po mom nekom misljenju je solidan aparat a razlika u odnosu na 600D (koji je nekih 200€ skuplji) je samo u pokretljivom ekranu sto meni ne predstavlja nikakav znacajan dodatak, cak sto vise mi je bolji vez pokretnog ekrana. Sam 550D ima po meni dobar senzor ( isti ko iz 7D ) samo sto je naravno dosta manje profesionalniji.

Elem da se vratim na temu, znaci svaki komentar, predlog, savet ce pomoci navescu sad dole neke tacke koje bi me najvise zanimale:

1. Radnja za kupovinu Aparata u Beogradu ( znaci neka radnja koja ima najbolju reputaciju ) ?

2. Koji DSLR aparat mi preporucujete za pocetak, s obzirom da bi mi to bio prvi dSLR?

3. Dali vredi kupovati polovan foto aparat, i naravno koji kupiti za tu sumu novca (600€). I naravno dali postoji neko mesto gde se iskljucivo prodaju polovni aparati?

4. Iskustvo nekog vlasnika Canona 550D dali je zadovoljan sa aparatom i dali dobro sluzi.

Sve u svemu to su neka okvirna pitanja za sada koja mene interesuju za pocetak, ali naravno i to je najbitnije sam aparat pa posle prelazim na sledeca pitanj Smile

Hvala svima unapred na pomoci veliki pozdrav cheers
Nazad na vrh Ići dole
Ljuba
Moderator
Ljuba

Broj postova : 581
Na forumu od : 07.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Pomoc oko kupovine prvog DSLR aparata?   Pomoc oko kupovine prvog DSLR aparata? I_icon_minitime17/1/2012, 07:42

U tom cenovnom rangu se ne isplati da tražiš bolji aparat. 550D je 5DmkII (po procesoru), odnosno 7D (po senzoru) u malom. 600D je isto što i 550D sa pokretnim displejom. Ne vredi davati više para ako ti ta opcija nije neophodna. Imao sam prilike da malo testiram 550D, to je solidan entery level DSLR. Naravno, ta klasa je predviđena za početnike u DSLR vodama i ne treba očekivati da aparat poseduje neke vrhunske mogućnosti.

Radnje... BMfoto i Axel foto, potraži na netu, imaju sajtove.

Polovan DSLR se isplati kupovati, ali samo ako već imaš neko iskustvo, pa znaš koje mane da tražiš. Uvek je bolje da ti prvi aparat bude iz prodavnice, sa garancijom.

Pored ovog aparata, a u tom cenovnom rangu, mogao bi da ti bude zanimljiv i Nikon D3100.

I još nešto, u cenu aparata nisu uračunate kartice, torba, rezervne baterije.
Nazad na vrh Ići dole
lmilojković
FS član

Broj postova : 3
Na forumu od : 17.01.2012

PočaljiNaslov: Re: Pomoc oko kupovine prvog DSLR aparata?   Pomoc oko kupovine prvog DSLR aparata? I_icon_minitime18/1/2012, 03:01

Pa i po mojim nekim istrazivanjima 550D bi zadovoljio moje mogucnosti za pocetak... Sve u svemu Hvala ti puno na odgovoru mozda ce se naci jos neko da podeli svoje misljenje.

Zaboravio sam juce da postavim pitanje i o tome da li je ok upisati neki Foto Kurs za pocetnike, moze li tu nesto specijalno da se nauci ili sve isto to mogu nauciti sam kroz koriscenje aparata i samim testiranjem raznih opcija.

pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
Ljuba
Moderator
Ljuba

Broj postova : 581
Na forumu od : 07.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Pomoc oko kupovine prvog DSLR aparata?   Pomoc oko kupovine prvog DSLR aparata? I_icon_minitime18/1/2012, 04:29

Fotografija i korišćenje fotoaparata su dve različite stvari. Postavi to ovako: svako može da radi na gradilištu, meša beton i ređa cigle, ali dal' može svako da bude arhitekta? Može, ako završi fakultet.

Kursevi fotografije, u suštini, služe da se upoznaš sa osnovama fotografije. Za sve ostalo je potrebno da se sam potrudiš. Najviše se uči tako što asistiraš nekome ko je iskusan fotograf i ima puno posla. Naravno, teorijska osnova je neophodna, a nju možeš da stekneš isključivo stalnim učenjem. Jeste da sve ovo zvuči kao fraza, ali je ipak živa istina.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Pomoc oko kupovine prvog DSLR aparata?   Pomoc oko kupovine prvog DSLR aparata? I_icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Pomoc oko kupovine prvog DSLR aparata?
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Pomoc oko kupovine dSLR aparata
» Pomoc oko kupovine aparata
» Potrebna pomoc oko kupovine DSLR fotoaparatas
» savet za ne bas pocetnika oko kupovine dslr
» Pomoć oko kupovine fotoaparata

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu