Jolex96 FS član
Broj postova : 5 Na forumu od : 19.06.2011
| Naslov: Prvi HDR 19/6/2011, 11:11 | |
| Ovo su prve HDR slike koje sam uradio, slikano je pre par godina sa mnogo losim fotoaparatom od 4Mpx Sta mislite o ovim fotografijama s obzirom da sam pocetnik u obradi fotorafije HDR 1 HDR 2 | |
|
Dragan Moderator
Broj postova : 161 Na forumu od : 25.01.2010 Lokacija : groblje
| Naslov: Re: Prvi HDR 2/8/2011, 09:18 | |
| ov je hdr iz jedne slike, ili fake hdr iskreno, vidjao sam mnoooogoooo gore, a i moji prvi hdr-ovi su bili losiji od ovoga gledaj da smanjis dozivljaj sa izvlacenjem detalja. HDR treba da sluzi kao sredstvo kojim se stize do nekog cilja, a ne sam cilj. Cilj je napraviti sliku sireg dinamickog raspona, u situacijama kad to nije moguce uraditi jednom expozicijom pri opremi koju imamo. a sad, da budem okrutan ovo ni po cemu nije hdr, vec samo kopira los deo price oko hdr-a. Pogledaj nebo. Spaljeno. Pogledaj senke. Crne. Ocigledno si mu pustio auto hdr-isanje, pa onda jos dao po paprici sa kontrastom. Na kraju si postigao da nemas nista vise detalja nego na original slici, a imas artefakte i nerealno prosvetljavanje na sve strane. Svi pre ili kasnije prodjemo kroz hdr fazu. Topao savet - ubrzaj je sto vise mozes, i pocni da ucis lejere. Ako te vec interesuje hdr. | |
|